Bestill her

Fyll inn telefon/mobil (8 siffer)
Noen opplysninger er feil/mangler
Les vilkår & betingelser

Takk! Chili Forte finnes på lager.

Vennligst se over og bekreft din info.
Noen opplysninger er feil/mangler

Jeg er ikke forpligtet til videre køb, men jeg bliver abonnent ved bestilling, og må opsige dette, senest 14 dage inden næste forsendelse, hver måned (fristen står opgivet på fakturaen). Kontakt vores kundeservice. Abonnementet løber til jeg på egen hånd opsiger det, og leveringen sker hver måned. Jeg får første leverance til kampagnepris: total kr 309,-  (inkl. fragt).  Totalprisen for ordinære forsendelser i abonnementet er kr 349,50 + porto kr 59,50 = kr 409,- pr måned.

Fakta om Chili

Der er mange der har skrevet om chili som et middel der øger forbrændingen. Vi bruger chili som hovedingridiens i kosttilskuddet Chili Forte, og vi ønsker at oplyse om hvordan chili fungerer i kroppen.

Hvad er Chili?

Chili er en peberplante fra Syd-Amerika, og har været brugt som medicinplante i over 9500 år. I vores kultur er chili først og fremmest blevet benyttet som krydderi i salater og gryderetter. Chili blev først importeret til (Danmark?) i slutningen af 60’erne, og blev først en ingridiens i det Danske køkken flere år senere.

 

 

img_scoville_dk

 

Chilien har forskellige farver, former og styrkegrad, alt efter hvor den har vokset, tilgangen til vand, årgang og varme. Chiliens styrke måles efter Scoville-skalaen. Rød peberfrugt har 0 i styrkegrad, mens den italianske Peperocini ligger mellem 100-500. Habenero har en styrke på 80.000 – 300.000. Den stærkeste chili man har målt, lå på 577.000 på Scoville-skalaen.
Virkestoffet i chilien hedder Capsaicin, og ren Capsaicin måler 16.000.000 på Scoville!

 

Hvordan virker chili positivt i kroppen?

Når du spiser chili af en vis styrke, føles det som om det brænder i munden. Dette skyldes at Capsaicinen binder sig til receptorer i munden,- de samme receptorer som registerer smerte fra varme. Dette frigiver endofiner i kroppen, som igen udløser en følelse af velvær. Når man indtager chili, indtager man samtidig en stor mængde C-vitamin. Chili indeholder f.eks 3 gange så meget C-vitamin som appelsiner. A-vitamin som er godt for synet og som begrænser betændelse i kroppen, findes ligeledes i stor grad i chili, sammen med betakaroten. Et amerikansk studie viser, at har du problemer med blodsukkeret, kan chili i maden reducere behovet for insulin i nedbrydningen af mad med optil 60%.

 

Sådan her øger chili forbrændingen

kcal-time-dk

Vi snakker ikke om store ændringer i forbrændingen – men vi snakker om, at det er påvist i forsøg, at chili er hovedgrunden til en øget forbrænding med optil 285 kalorier per time – stillesiddende. Sammen med chilien, indeholder Chili Forte også krom, pantotensyre, vitamin B12 og Niacin. Chili indeholder det aktive virkestof capsaicin, som ligesom grøn te, har vist sig at dæmpe følelsen af sult (clinical Nutrition, 2009). Et andet studie fra samme år (European Journal of Nutrition) har vist at Capsaicin kan formindske forekomsten af ghrelin,- et hormon der øger følelsen af sult. Flere studier har påvist, at brug af capsaicin øger forbrændingen – nogen studier har påvist en øgning på optil 20 % i 30 minutter efter indtaget.
Kombinationen af bestandelene i Chili Forte vil altså virke dæmpende på sult (chili; Capsaicin), stabiliserende for blodsukkeret (krom) og samtidig give en øget forbrænding.
Chili-Forte-tablet-dk

Du bør ikke alene basere dig på kosttilskud…